SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

Friday, September 10, 2010 at 3:02 AM
SALAM LEBARAN

latest family picture*
from left (back) - aku,aya,yong,mak,abah & faiz
from left (front) - nad,my bro apiz

berakhir sudah ramadhan..kini syawal tiba..aku menyusun 10 jari kepada sahabat2 yg mengenali..sepanjang perkenalan andainya aku terkasar bahasa..ada terTOUCHINGkan korang..aku mintak maaf sgt2 hokey...

raya ni aku raya bangi je..huhu sedihnya xdpt balek perak..raya ke-3 baru dpt balek perak..

menu raya kali ni mak aku msk lontong kerang..perghhhh lyn sial..aku tambah 4x kot..makin gemuk laa daku ni..raya pertama duk umah je..raya ke-2 baru plan nak ke umah sanak saudara ku..raya ke -3 balek ipoh yeahhhhh..xsabo nak balek ipoh hoho...

haa yg aku tensen sket baju melayu aku ni..dah laa cutting bpk beso...pastu susah nak iron..then sng nk kedut..mmg frust laa..baju melayu ni 1st time aku beli kt jln TAR..mmg frust menongeng thp gaban..next year akan ku pastikan baju melayu ku di TAILOR-MADEkan :P


wassalam(xlarat nak type panjang2..tgn aku stil saket lg huhu)






tangan baru..line baru..

Thursday, August 26, 2010 at 9:26 PM
salam sume..gosh dah lame xupdate blog..since aku dah jd oku plus bz dgn practical nak online pon xde mase huhu..

syukur arini cuti bleh laa aku update blog aku yg dah bersawang ni hahaha..

ni aku nak update psl tangan baru aku..yeahhh isnin lepas ade appointment with ma doc..so aku tanye laa posibble x utk tukar simen kt tgn ni..ye laa xlarat laa tgn bersimen..so doc jgn bleh..doc tu kasi aku tukar dgn plastik punye..wohhhh punye lah hepi time tuh..



haa amacam gempak x?senang sket pki menda alah ni..tp ade advantage & disadvantage pki menda ni..mcm advantage korang senang nak bukak menda ni..kalo nak mandi xde hal bkk menda ni then mandi cm bese..

disadvantage plak kalo pki menda alah ni kulit tgn korang mcm berbekas sket..bertukar warna..then cm terluka sket..sbb menda ni plastik taw..pastu ngam2 dgn shape tgn..so agak ketat sket..then ble berpeluh menda ni jd melekit taw..tu yg xsyok tu..

p/s:wahhhh next week aku kene masuk wad plak..kene operate..kene masukan wire..aduhhh sedihnya..doakan operation aku bjaya ek..

NEW LINE

cukup je sebulan kami di line 3 so akhirnya kami bertukar ke line 5..line ni xtaw laa nak komen cmne kan..sbb baru je seminggu kt sni..tp yg best kt line ni kapal airbus a330 taw..kalo line 3 aritu xbest..kapal 737..kapal tua hahaha..so abg2 technician pon cm ok gak laa..tp aku rinduu dgn line 3 doh huhu...

LINE 5 CREW ROOM

haa crew room ni best sbb ade tv..pastu ade aircond..pehhh sumpah tido sni lyn hahah..

gara-gara tertelan chewing gum tangan aku patah

Thursday, August 12, 2010 at 8:49 PM

HAHA AMACAM? GANAZ TAK?

ni lah akibat kalo tertelan chewing gum + xdpt control emosi..

seriously mmg aku xdapek nak bgtaw kes sebenar.. really unacceptable reason..mmg sgt2 memalukan..xpelah biarlah aku & family aku je taw cerita sebenar.. 

Allah je taw betapa seksanye tgn aku bersimen ni..aku rase nak je pecahkan simen ni..dah laa kene pki sebulan...wahhhh tsgt2 seksa...xpelah ni lah balasan utk aku..seriously mmg aku insap sgt2..sumpah aku xkan buat lagi..

kalo2 aku g bazar ramadhan ke..smayang terawih ke byk je mata2 tgk tgn aku...malunye aku...mesti dlm hati dorang.."mat rempit jatuh motor ni..pdn muke"...xpon mesti ade org ingat "haaa ni mesti kes men mercun...dah besar gedabak pun men mercun"...wahhhh mmg malu gila babeng..

huhu cukuplah cerita aku sampai disini..adehhh penat gile type huhu..sebelah tangan je berfungsi..sedih oooo sobsob.. 


akhirnya kau tiba jua..Selamat Datang Ramadhan Al-Mubharak

Tuesday, August 10, 2010 at 7:41 PM
hepi x terkata..alhamdullilah aku berpeluang menyambut ramadhan kali ni..sekali setahun beb..bulan yg penuh kesucian & kemulian..so kwn2 jgn lepaskan peluang kite lengkapkan diri kite dgn segala amal ibadah..insyaallah solat terawih kali ni aku xnak miss langsung..alhamdullilah ramadhan lepas aku dpt hadir ke masjid 100% utk solat terawih..kwn2 jgn lepaskan peluang keemasan ni :)

OjT mAs KliA

Friday, July 30, 2010 at 11:55 PM
On Job Training yg tsg2 boring Di MAS KLIA

MONDAY-26/7:
aku ditempat di LINE 3..ohhh yeahh amirul same line dgn aku..yessss...at least ade gak member..setiap line ade 8 org..lg 6 tu aku xknl..so kurang rpt laa mule2..so 1st day xde wt ape2..aku dpt zone wing..so aku nek atas wing..introduce diri aku dengan abg2 technician situ..ari 1st mmg xde keje..abg2 kt situ plak bz..so aku observed je laa ape yg bro2 kt situ buat..aku ade gak mintak offer keje dengan bro2 kt situ tp hampeh keje utk kami mmg xde..ye laa sbb keje yg dorang wt tu agak complicated..so dorang mmg xkan bg bdk2 hingusan cm kami ni wt keje..xpa..kami phm..so tugas aku utk aritu tlg amek tools utk dorang je laa..

TUESDAY-27/7:
haa ni lg terok..mcm semalam aku mmg xde keje..tp at least dpt gak duduk atas wing..tp arini kene tukar zone plak..kene tukar kt bwh wing plak..so nak duduk xbleh..kang kalo duduk kene marah plak dgn engineer2 kt sna..so terpaksa je laa berdiri sambil observed dorang wt keje..sumpah mcm haram..

WEDNESDAY-28/7:
haaa arini best sket..sbb aku cabut pegi zone len..aku maleh btol nak dok kt wing..bygkan dah laa xde keje..kene diri plak kt situ..so aku pegi area aircond..haa kt situ best gak..aku dpt keje..pehhh best2..walaupon keje aku bukak panel je tp rase puas gak laa...tp agak penat sket laa..tp mmg enjoy..tp kegembiraan aku xlame..petang tu ade pak usop(aku xsure die junior tech or senior tech) tanya kami soklan..sekali kami xbley jwb daa..bkn ape..xingat laa sial..ape yg aku blajar kt miat byk dah lupe..kecut gak perot kami kene sound dgn pak usop..aduhhh agak sedih pon ade..tp xpe laa..amek pengajaran disitu..

THURSDAY-29/7:
arini aku kureng keje sket..byk observed dr keje..seingat aku keje aku pegi tighten bolt kt area nose landing gear je..the rest observed sudah..arghhh xthn laa cmni...ari2 observed..

FRIDAY-30/7:
haa arini ari sejarah sket..sbb ape?hehehe member aku amirul tu accident plak mase tgh keje..aku pon actualy xbape phm sgt cerite die..tp yg aku phm kepala die terlanggar inboard slat(area wing)..so aku laa g hantar die g klinik..mule2 doctor ckp nak jahit tp xtw plak tibe2 cancel jahit doctor gam je...huhu aku takut doh...tu laa keje dlm bidang ni mmg high risk...member aku pon ckp pasni xnk keje sini..nak keje opis je huahua..Ya Allah kau jauhkan aku dari segala malapetaka dan kemalangan..kau lindungilah aku selama 6 bulan ni Ya Allah.Amin

adoi malasye aku nak keje..dah laa setiap hari ulang alik bangi-klia..45minit kot sekali pegi..cepatlah bulan 12 oiii..aku xsbr nak abs ni..

new manchester united kits!

Thursday, July 15, 2010 at 9:40 PM



nike sememangnye n00b!

i dont give a damn for this jersey..as long as man utd win back the tittle it's fine for me..

karut marut ong bak 3 & manTRa

at 9:23 PM
aha mcm bese every week mmg aku & member2 aku g lyn wayang kt alamanda..ye laa b4 aku nak start praktikal ni kalo bleh nak le spend mase dgn member2 aku..next week praktikal start dah xbleh huuhaahuuhaaa sgt dah..dh start busy dah..

plan kami smlm mmg baek punye..kami plan nak tgk movie yg baru je released semalam..movie mantra & ongbak 3..aku mmg teruja gila babeng nak tgk ongbak 3 sbb aku mmg kipas susah mati tony jaa taw.. ok meh aku komen sket ek psl movie yg aku tgk semalam ni..

MANTRA

tottaly rubbish!

aku sure sgt sape2 yg dah tgk trailer movie mantra ni sure teruja plus bulu roma meremang..aku aritu tgk trailer movie ni dgn member2 aku..fuhhh mmg teruja abes..mmg kami dah pakat sure akan tgk movie ni..akak aku yg tgkmovie ni pon ckp movie ni sure best gile..tp realitinye mmg menghampakan..mmg xbleh pcaye laa tgk trailer ni..
ok sbb ape movie ni xbest:
  • sumpah x seram..xde adegan saspen means xde terperanjat2..
  • hantu yg xbley blah..muke dah mcm raksasa dah aku tgk.
  • bacaan mantera yg agak cm bangang..bygkan setiap kali nak bace mantra asyik bace mantra yg same  je..dah laa mantra tu pendek..at least buat lah mantra yg proper & pelbagai..ni asyik mantra tu je..penonton pon dah nek nyampah..
  • pelakon yg xbest..org jahat yg berkepala botak really annoying..salu je nak jerit..dah mcm org tiga suku dah..
  • jalan cerita yg xbest..simple ending......



ONG BAK 3
TONY JAA KO HAMPAKAN KAMI SEMUA


  • fighting yg agak hampeh..sbb ape?sbb kurengnye skill muay boran tony jaa..b4 dis sume org sgt2 teruja tgk skill muay boran tony jaa rite?tp syg..fighting dlm movie kali ni xmengujakan aku..xde dah skill tony jaa yg dulu2..
  • movie ni katenye final battle..kalo dah final batter for sure lah gempak meletop2 gile..epic spatotnye..tp mmg kuciwa sgt2..fighting antara tony jaa vs crow men xsengit langsung..tony jaa mmg senang je nak bereskan mamat gagak tuh..
  • ade plak adegan ala2 prince of persia:sand of time kt ong bak 3 ni..xpcaye??haa try tgk haha..lucu doh..
  • yg paling terkejut movie ni cepat sgt tamat..aku ingat pas je tony jaa kalahkan crow men ingat ade laa sambung fighting yg len2 rupenye2 dah abs dah..aku tercengang kot..ehhh xkan dah abes..apsal skjap sgt..aduyai mmg tony jaa kasi aku frust lah..sedihh oooo... 
so member2 kt luar sana kalo rase2 syg duet..syg mase..aku nasihatkan xpyh tgk movie2 yg aku review kt atas ni ok..selamatlah aku smlm beli tiket pakai ID CARD..2 movie rm12..ok lah..xde lah rase rugi sgt :)